6640 1/35 7,5cm Pak 40/4 auf RSO (SmartK)

Artikelnummer: 500776640

Besteleinheid 1,00

Stukprijs: {PRIJS} EUR

beschikbaar op de korte termijn  Levertijd: beschikbaar op de korte termijn

inkl. 19% BTW. zonder BTW
EUR 59,99 EUR 50,41
plus Portokosten

1/35 7,5cm Pak 40/4 auf RSO (Smart Kit)

De modder, sneeuw en ijs die aan het oostfront heersten vormden enorme belemmeringen voor reizen en mobiliteit. Dit was vooral het geval vanwege de slechte staat van wegen in Rusland. Om te helpen bij het oplossen van de moeilijkheid die wheeled en half-track voertuigen hadden in het onderhandelen van het terrein, introduceerde Duitsland de Raupenschlepper Ost, wat letterlijk "Crawling Tractor - East" betekent. De RSO werd specifiek geïntroduceerd voor mobiliteit aan het oostfront en diende meestal als een hoofdmotor. Het volledig volgde chassis liep op een loopwerk van vier stalen wielen aan elke kant. De missie van de RSO is uitgebreid vanwege een groot tekort aan antitankplatformen. Aldus werd de RSO uiteindelijk uitgerust met een antikankankanon van 7,5 cm PaK 40/1. Om de nieuwe functie te vergemakkelijken, werd het bestuurderscompartiment aan de voorkant vervangen door een licht gepantserde bovenbouw.

Het wapensysteem was echter over het algemeen erg kwetsbaar voor vijandelijk vuur, ondanks alle voordelen van mobiliteit op verraderlijk terrein. De eerste van dergelijke systemen werden in 1944 door legergroep Zuid onderzocht, maar de productie op ware grootte is nooit echt begonnen. In plaats daarvan werden slechts 60 van dergelijke antitankvoertuigen geproduceerd op een totaal van 23.000 RSO-voertuigen.

Dragon heeft een opwindend nieuw 1/35 schaalpakket van dit fascinerende specialistische voertuig geproduceerd. Afgezien van het antitankpistool van 7,5 cm is de rest van de kit gloednieuw. Net als Duitse ingenieurs vóór hen, was Dragon in staat om zijn bestaande pistoolkit op een nieuw platform te plaatsen! Het chassis wordt geleverd als een enkel onderdeel om correcte uitlijning en gemakkelijke montage te garanderen. Het voertuig is eigenlijk vrij klein, maar dit betekent niet dat het geen detail heeft. In feite is het boordevol interieurdetails, zoals de versnellingsbak, het bestuurderscompartiment, de motor en de transmissie. Het geschutplatform is volledig weergegeven, samen met de nieuwe pistoolbevestiging. Dankzij de constructie kunnen modelbouwers het pistool in elke richting doorkruisen. De wielen worden geproduceerd op schaaldikte, waarover de speciaal ontworpen RSO Magic-tracks zijn bevestigd.

Het resultaat is een voertuig dat er opmerkelijk anders uitziet dan een standaard RSO-vrachtvariant.
Het is zeker een hot item, omdat modelbouwers al lang wachten op zo'n hoogwaardige kit van deze krachtige "tractor"!

Het bedrijf DRAGON is een van de meest populaire fabrikanten van plastic modellen voor vliegtuigen en militaire voertuigen in de gebruikelijke schalen van 1: 700 tot 1:16. De nadruk ligt op kits uit de 2e Wereldoorlog. Modellen van de moderne tijd bevinden zich voornamelijk in de schalen 1: 350 en 1:35 van de "World's Elite Force Series". Alle miniaturen worden gekenmerkt door een hoge mate van detail en bevatten meestal foto-etste, accessoire of metalen onderdelen.

In de regel zijn DRAGON-modellen kits die kunnen worden geverfd zoals u wilt. Voor de voltooiing zijn afzonderlijk verkrijgbare kleuren, lijm en kleine gereedschappen vereist. In de DRAGON ARMOR-serie zijn afgewerkte modellen beschikbaar in schaal 1:72 en schaal 1:35.
1:35 lackierte Fertigmodelle.

Dragon nummer: 6640

EAN nummer: 0089195866400

Al gezien?

15762 1:56 M18 Hellcat

EUR 21,99
incl. 19% MwSt

7072 1/72 Sd.Kfz 265 Kleine Panzer-

EUR 11,99
incl. 19% MwStDiese Website nutzt Cookies, um bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Informationen